Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csak lassan melegszik az idő

Még várni kell a száraz, meleg nyári időre, 30 fok alatti csúcsokkal és záporokkal telik majd a hét első fele.

Hétfőn kezdetben felhősebb, helyenként borongósabb időre számíthatunk. Hajnalban még többfelé mérhetünk 10 fok alatti minimumokat. Nyugaton délelőtt kisebb eső előfordulhat, északkeleten ezzel szemben inkább a záporok, zivatarok lesznek jellemzőek. Délután szakadozottabb lehet a felhőzet, sokfelé a nap is kisüthet, északon, északkeleten maradhat a záporokkal tarkított idő. A Dunántúlon megélénkül az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Hegycsúcsainkon és a nyugati esős tájakon pár fokkal hűvösebb lehet.

Keszthelydronphoto fotója, köszönjük!

Kedden kevesebb záporra van kilátás, leginkább északon, északkeleten alakulhat ki csapadék, kis eséllyel még egy-egy zivatar előfordulhat. Délkeleten lesz felhősebb az ég, egyúttal azonban errefelé lesz a legenyhébb is az idő, 26-27 fokos maximumokkal. Itt mérsékelt, máshol élénk, északnyugaton pedig erős északias szélre számíthatunk, mely méginkább csökkenti a hőérzetet. Délutánra 22 és 27 fok közé melegedhet a levegő, de hegycsúcsainkon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Szeles szerda

Szerdán előreláthatólag felhős, borongós idő várható esővel, záporokkal. Az északi, északkeleti szél mindenütt élénk lehet, időnként megerősödik. Átmenetileg megtorpan a melegedés, egy térségünk fölé helyeződő magassági hidegcseppnek köszönhetően mindössze 18-25 fokos maximum-hőmérsékleteket mérhetünk.

A jelenlegi számítások szerint csütörtökön szintén szeles időben lehet részünk. Megnövekszik a felhőzet, záporok, zivatarok, de helyenként eső is előfordulhat. 20-27 fok valószínű.